ماتریس مبدا و مقصد
مدیریت تردد با همزاد دیجیتال شهر
با اینفورتک در تماس باشید
مشاهده وضعیت برخط ترافیک
بررسی مسیرهای پرتردد و مدلسازی کلان ترافیک رفتوآمد اتفاق جدیدی نیست. برنامه پرطرفدار Google Maps سالهاست که با استفاده از الگوهای تاریخی، ترافیک جادهها را تجزیه و تحلیل میکند تا بتواند از طریق ترکیب الگوهای تاریخی ترافیک با شرایط کنونی، ترافیک آینده را پیشبینی کند. شاید بتوان برای یک سفر درونشهری این پیشبینی را کارآمد در نظر گرفت، اما با در نظر گرفتن این نکته که جمعآوری اطلاعات ترافیک در ابعاد کلانشهری نهتنها نیازمند حداکثر اطلاعات بلکه عدم وابستگی اطلاعات به اتصال اینترنت و سرویس موقعیت مکانی تلفن همراه سرنشینان است، آیا میتوان به این اطلاعات برای برنامهریزی شهری و اجرای زیرساختهای هزینهبر ترافیک اتکا کرد و آن را معتبر دانست؟
خیر! این اطلاعات در برنامهریزی کلان کارآمد نخواهد بود و به همین دلیل شرکتهایی مانند IBM، مایکروسافت، گوگل و HERE برای پوشش این نیاز شروع به توسعه فناوری همزاد دیجیتال کردند. همزاد دیجیتال به عنوان معادل مجازی و زنده ترافیک شهر، به برنامهریزان شهری این اجازه را میدهد تا با اشراف حداکثری بر وضعیت، استراتژیهای ممکن را برای کاهش مشکلات قبل و هنگام وقوع آنها پیادهسازی و بررسی کنند.
ایجاد یک سیستم حملونقل کارآمد، هدف اصلی «همزاد دیجیتال ترافیک شهری» اینفورتک است تا به بهبود زیرساختهای لازم برای تردد آسان شهروندان، ایجاد مسیرهای مؤثر و کارآمد برای انتقال سریع ترافیک، تخمین تعداد وسایل حملونقل عمومی لازم و نرخ جابهجایی آنها و «کشف و پیشبینی الگوهای رفتوآمد» در مسیرهای مختلف کمک کند.
قابلیتهای سامانه
مانیتور وضعیت کنونی ترافیک هر ناحیه
اطلاع آنی از تغییر موقعیتها و افزایش ترافیک
ثبت کلیه سوابق جابهجایی و تردد برای هر مورد
امکان دریافت هشدار ورود و خروج به ناحیه و ارسال پیام مرتبط
امکان پیشبینی ترافیک برای ساعات مختلف روز
نمایش بصری نتایج
همزاد دیجیتال شهری چیست؟
ایجاد یک سیستم حملونقل کارآمد شامل ایجاد زیرساختهای لازم برای تردد آسان شهروندان، ایجاد مسیرهای مؤثر و کارآمد برای جابهجایی سریع ترافیک، تخمین تعداد اتوبوسها و سایر وسایل حملونقل عمومی لازم و نرخ جابهجایی آنها در هر مسیر خواهد بود. به عبارت بهتر، مهمترین عامل موفقیت هر سیستم حملونقل، مقدار توجه و میزان برآورده کردن نیازمندیهای واقعی آن سیستم است.
برای آنکه بتوان سیستمی طراحی نمود که نیازمندیهای حوزه حملونقل را برآورده سازد، در ابتدا میبایست این نیازمندیها شناسایی شوند. یکی از مهمترین ابزارهایی که میتواند نیازمندیهای حوزه حملونقل را توصیف نماید، ماتریس مبدا-مقصد (Origin-Destination-Matrix) است. این ماتریس توصیفکننده میزان سفرها از یک نقطهبهنقطه دیگر، در یک بازه زمانی مشخص است.
به صورت رایج، ماتریس مبدا-مقصد و سایر گزارشهای لازم در این حوزه، از طریق مصاحبه و مشاهدات میدانی (Road Side Interviews) استخراج میگردند که علیرغم هزینههای بالای انجام مشاهدات میدانی، آمار بهدستآمده از این طریق به محدود به بازه کوچکی از مکان و زمان بوده و با فاصله گرفتن از زمان گزارشگیری منسوخ و به طور بالقوه مستعد ابتلا به سوگیری و خطاهای گزارشگیری میباشند.
در سالهای اخیر تلاشهایی در زمینه دادهکاوی از سامانههای حملونقل عمومی از طریق دسترسی به دادههای کارت هوشمند و کارت بلیت در نقاط ورودی و خروج مترو و BRT و همچنین دادههای به دست آمده از طریق دوربینهای کنار جادهای و تشخیص خودکار شماره نیز انجام شده است. با این حال، در مورد اول به یک زیرمجموعه محدود از انواع حملونقل عمومی محدود شده است و در مورد دوم امکان استقرار و نگهداری از زیرساختهای دوربین مداربسته در کل شهر وجود ندارد و گستردگی لازم در این نوع مطالعات تأمین نخواهد شد.
دستگاههای متکی بر GPS نیاز به دید واضح از آسمان دارند و اگر با ساختمانهای بلند احاطه شوند، با مشکلاتی مواجه خواهند شد. در حالی که GSM (شبکه تلفن همراه) موقعیت مکانی را با استفاده از نزدیکترین ایستگاه پایه، حتی در تونلها و مناطق متراکم که GPS نمیتواند اطلاعات ارائه کند، فراهم میکند. پس هرچند که دقت اطلاعات بهدستآمده از طریق موقعیتیابی با فناوری GPS بهواسطه داشتن دقت بالاتر گزینه مناسبی برای موقعیتیابی در ابعاد خرد و مسافرتهای درونشهری به شمار میرود، اما جمعآوری اطلاعات کلان جابجایی شهروندان در شهر با استفاده از شبکه تلفن همراه (GSM) مجموعه گستردهتری از اطلاعات را در اختیار برنامهریزان قرار میدهد که در مجموع کیفیت و کمیت این دسته اطلاعات کارآمدی بیشتری در برنامهریزی دارد.
از سوی دیگر، یکی از پیشروترین کاربردهایی که در دنیا برای همزاد دیجیتال رخداده است، بررسی مسیرهای پرتردد و مدلسازی کلان ترافیک رفتوآمد است که ممکن است در ابعادی به کوچکی یک سوله یا بخشی از یک کارخانه، یا به بزرگی یک شهر مورد استفاده قرار گیرد. در سالهای اخیر این سامانه برای شهرهای سنگاپور، سیدنی… ایجاد شده و در خدمت مدیران و برنامهریزان شهری قرارگرفته است.
ترکیب این دو نکته، منجر به ایجاد یکی از مهمترین تجربههای بنتک در حوزه شهر هوشمند شد: بنتک این افتخار را دارد که در همکاری با شهرداری تهران، نسخهی اولیهای از یک همزاد دیجیتال را برای شهر تهران ایجاد کرده است. این محصول، با تکیه بر جمعآوری اطلاعات جابجایی شهروندان در شهر که با استفاده از فناوری تلفن همراه انجام میشود، الگوهای حرکت و حضور شهروندان در نقاط مختلف را استخراج کرده و بهطور مداوم بر مبنای آخرین دادهها بهروزرسانی میکند. بهاینترتیب، مدیران شهری میتوانند تصویری دیجیتال از شرایط لحظهای شهر داشته باشند.
چرا اینفورتک؟
سوابق قابل توجه در تامین، اجرا و پشتیبانی پروژههای همزاد دیجیتال
تخصص و تجربه در بهکارگیری فناوری
ارائه بهروزترین قابلیتهای نرمافزاری در این حوزه
اینفورتک این افتخار را دارد که نسخهی اولیهای از یک همزاد دیجیتال را برای شهر تهران ایجاد کرده است. این محصول، با تکیه بر جمعآوری اطلاعات جابجایی شهروندان در شهر که با استفاده از فناوری تلفن همراه انجام میشود، الگوهای حرکت و حضور شهروندان در نقاط مختلف را استخراج کرده، در قالب یک بانک اطلاعاتی آفلاین ذخیره کرده و بهطور مداوم بر مبنای آخرین دادهها بهروزرسانی میکند. بر اساس این بانک اطلاعاتی، الگوی سفرهای شهری استخراج و مدلسازی کلان ترافیک رفتوآمد انجام میشود. در نهایت، یک الگوریتم برای تحلیل دیتابیس اطلاعات ترافیکی طراحی شده تا روند گذشته جابجایی شهروندان را تحلیل کرده و بر اساس ترکیب آن با آخرین اطلاعات دریافتی، پیشبینی آیندهی جابجایی شهروندان را انجام دهد. بهاینترتیب، مدیران شهری میتوانند تصویری دیجیتال از شرایط لحظهای شهر داشته باشند. در سالهای اخیر این سامانه برای شهرهای سنگاپور، سیدنی… ایجاد شده و در خدمت مدیران و برنامهریزان شهری قرارگرفته است.
مشاوره رایگان
برای مشاوره و ارتباط با کارشناسان ما اطلاعات تماس خود را وارد نمایید.
پرسش و پاسخ
همزاد دیجیتال ترافیک شهری، نمایشی دیجیتالی از وضعیت ترافیک و تردد یک شهر است. با جمعآوری و ذخیرهسازی این اطلاعات، «پیشبینی و شبیهسازی وضعیت ترافیک در زمانهای مختلف» و «بررسی اثرعوامل مختلف مانند ساخت یک مسیر جدید بر ترافیک» بر مبنای دادههای واقعی امکانپذیر خواهد شد.
ایجاد یک سیستم حملونقل کارآمد، هدف اصلی «همزاد دیجیتال ترافیک شهری» است تا به بهبود زیرساختهای لازم برای تردد آسان شهروندان، ایجاد مسیرهای مؤثر و کارآمد برای انتقال سریع ترافیک، تخمین تعداد وسایل حملونقل عمومی لازم و نرخ جابهجایی آنها و «کشف و پیشبینی الگوهای رفتوآمد» در مسیرهای مختلف کمک کند.
دادههای شبکه تلفن همراه. دستگاههای متکی بر شبکه تلفن همراه (GSM) موقعیت مکانی را با استفاده از نزدیکترین ایستگاه پایه، حتی در تونلها و مناطق متراکم که GPS نمیتواند اطلاعات ارائه کند، فراهم میکند. پس هرچند که دقت اطلاعات بهدستآمده از طریق موقعیتیابی با فناوری GPS بهواسطه داشتن دقت بالاتر گزینه مناسبی برای موقعیتیابی در ابعاد خرد و مسافرتهای درونشهری به شمار میرود، اما جمعآوری اطلاعات کلان جابجایی شهروندان در شهر با استفاده از شبکه تلفن همراه (GSM) مجموعه گستردهتری از اطلاعات را در اختیار برنامهریزان قرار میدهد که در مجموع کیفیت و کمیت این دسته اطلاعات کارآمدی بیشتری در برنامهریزی دارد.