هوشمندسازی زنجیره تامین؛ روش های کارآمد

هوشمندسازی زنجیره تامین

هوش مصنوعی و یادگیری ماشین اخیرا به یکی از پرکاربردترین کلمات کلیدی در دنیای تکنولوژی تبدیل شده‌اند و کاربردهای گسترده‌ای دارند؛ اما آیا واقعا یادگیری ماشین می‌تواند در هوشمندسازی زنجیره تامین کارآمد باشد؟ اصلا زنجیره تامین دیجیتال چیست و چه معنایی دارد؟ این‌ها سوالاتی است که ممکن است در خصوص روند هوشمندسازی در زنجیره‌های تامین برای هرکسی به وجود بیاید. در ادامه پاسخ دقیقی به این سوالات ارائه خواهیم داد.

هوشمند سازی زنجیره تامین با یادگیری ماشین

ادغام یادگیری ماشین در مدیریت زنجیره تامین می‌تواند به خودکارسازی تعداد زیادی از فرایندهای روزمره کمک کند. این ویژگی به شرکت‌ها و سازمان‌ها اجازه می‌دهد تا بتوانند بیشتر روی فعالیت‌های تجاری استراتژیک و تاثیرگذارتر خود تمرکز داشته باشند و درگیر اجرای فعالیت‌های تکراری نشوند. هوشمندسازی زنجیره تامین و استفاده از نرم‌افزار هوشمند مبتنی بر یادگیری ماشین در زنجیره تامین می‌تواند باعث بهبود موجود بودن کالاها شده و مناسب‌ترین تامین‌کنندگان را بیابد.

به‌این‌ترتیب، به طور مستقیم روی کارآمدی یک سازمان یا کسب‌وکار اثرگذار خواهد بود. با استفاده از یک زنجیره تامین هوشمند شما می‌توانید از حجم بالای داده‌های جمع‌آوری شده توسط سیستم‌های انبارداری، حمل‌ونقل و لجستیک صنعتی به طور کامل استفاده کنید. از دیگر مزایای مهم استفاده از چنین زنجیره تامینی می‌توان به کاهش خطرات و ریسک کسب‌وکار، بهبود بینش عمیق‌تر درباره سازمان و مشتریان آن، بهبود عملکرد سازمان و ایجاد یک مدل کاملا کاربردی در این بخش (Supply Chain) اشاره کرد.

(هوشمند سازی چیست؟ هر آن چه باید بدانید را در این مقاله مطالعه کنید)

مطالعات اخیری که توسط گارتنر انجام شده نشان می‌دهد که فناوری‌های نوآورانه مانند یادگیری ماشین و هوش مصنوعی می‌تواند مدل‌های عملیاتی زنجیره تامین را در آینده‌ای نزدیک کاملا تحت تاثیر خود قرار دهد. استفاده از تکنیک‌های یادگیری ماشین در این حوزه می‌تواند منجر به صرفه‌جویی در هزینه‌ها و زمان سازمان‌ها شده و سود آنها را نیز افزایش دهد.

 

هوشمندسازی زنجیره تامین

چالش‌های موجود در زنجیره تامین هوشمند و مدیریت لجستیک 

در خصوص هوشمند سازی زنجیره تامین با کمک یادگیری ماشین و به‌طورکلی در حوزه مدیریت لجستیک چالش‌های مختلفی وجود دارد که از جمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مدیریت موجودی: مدیریت موجودی برای زنجیره تامین بسیار حیاتی است و به شرکت‌ها اجازه می‌دهد تا با کمبودهای غیرمنتظره مقابله کنند. یادگیری ماشین می‌تواند به میزان زیادی در مدیریت موجودی‌های یک سازمان موثر واقع شود.
  • کیفیت و ایمنی: با افزایش فشارها در راستای تحویل به‌موقع محصولات برای حفظ حرکت خط مونتاژ در زنجیره تامین حفظ کیفیت ممکن است به یک چالش بسیار جدی تبدیل شود. پذیرش قطعات نامرغوبی که مطابق با استانداردهای کیفی نیستند می‌تواند خطرات بزرگی را برای سازمان به همراه داشته باشد.
  • مشکلات ناشی از کمبود منابع: مسائل مربوط به کمبود منابع در مدیریت لجستیک و زنجیره تامین بسیار رایج هستند که امروزه یادگیری ماشین می‌تواند در زنجیره تامین دیجیتال تا حد زیادی این چالش را برطرف کند. الگوریتم‌های پیش‌بینی‌کننده عرضه و تقاضا می‌توانند یک برنامه‌ریزی اولیه را برای حل این مشکل ارائه دهند.

هوشمندسازی زنجیره تامین

روش‌های هوشمندسازی زنجیره تامین با کمک یادگیری ماشین

یادگیری ماشین موضوعی پیچیده درعین‌حال جذاب است که می‌تواند تعدادی از مسائل و چالش‌های جدی را در زنجیره تامین برطرف کرده و باعث به وجود آمده زنجیره تامین هوشمند شود. در ادامه به روش‌های استفاده از یادگیری ماشین در این حوزه (Supply chain) می‌پردازیم:

  • تجزیه‌وتحلیل مبتنی بر پیش‌بینی: پیش‌بینی دقیق عرضه و تقاضا در هوشمندسازی زنجیره تامین می‌تواند مزایایی از جمله کاهش هزینه‌های نگهداری و ایجاد سطوح بهینه موجودی را برای سازمان‌ها به همراه داشته باشد. با استفاده از مدل‌های یادگیری ماشین سازمان‌ها می‌توانند از مزایای این سبک تجزیه‌وتحلیل استفاده کرده و الگوهای پنهان در داده‌های عرضه و تقاضای تاریخی را شناسایی کنند.
  • بررسی کیفیت به‌صورت خودکار: مراکز لجستیک معمولا بازرسی‌های کیفی را به‌صورت دستی انجام می‌دادند. بااین‌حال امروزه رشد هوش مصنوعی و یادگیری ماشین دامنه خودکارسازی فرایندهای بازرسی کیفیت را در چرخه حیات زنجیره تامین افزایش داده است. این تکنیک‌ها امکان تجزیه‌وتحلیل و بررسی معیوب‌بودن تجهیزات صنعتی را نیز در زنجیره تامین دیجیتال فراهم کرده است.

 

(آیا با مفهوم تحول دیجیتال آشنا هستید؟ هر آن چه باید بدانید را در این مقاله مطالعه کنید)

 

  • بهبود تجربه مشتریان: امروزه داشتن بینش عمیق در حوزه زنجیره تامین از اهمیت بالایی برخوردار است و به یک چالش در این حوزه تبدیل شده است. تکنیک‌های مبتنی بر یادگیری ماشین از جمله ترکیبی از تجزیه‌ و تحلیل عمیق، اینترنت اشیا و نظارت بلادرنگ (real time) می‌تواند به بهبود چشمگیر دید و بینش عمیق در این حوزه (Supply chain) کمک کند و به کسب‌وکارها کمک خواهد کرد تا بتوانند تجربه مشتریان خود را بهبود دهند.
  • مدیریت انبار: با هوشمندسازی زنجیره تامین شما می‌توانید یک برنامه‌ریزی کارآمد برای انبار خود داشته باشید. به‌این‌ترتیب جدیدترین اطلاعات عرضه و تقاضا به یک سیستم مبتنی بر یادگیری ماشین ارائه می‌شود و این سیستم تلاش می‌کند تا سطح کیفیت خدمات را با کمترین هزینه ممکن بهبود دهد. یادگیری ماشین با مدل‌ها و تکنیک‌های پیش‌بینی می‌تواند مشکل کمبود یا موجودی بیش از حد در انبار را حل کند.

خلاصه مطلب

هوشمندسازی زنجیره تامین با یادگیری ماشین می‌تواند طیف گسترده‌ای از چالش‌های موجود در حوزه مدیریت لجستیک و زنجیره تامین را حل کند. زنجیره تامین هوشمند به مدیریت هرچه بهتر انبارهای شما کمک کرده و می‌تواند عرضه و تقاضا را پیش‌بینی کند. از طرف دیگر زنجیره تامین دیجیتال برای بهبود تجربه مشتریان سازمان و کاهش هزینه‌ها نیز مفید خواهد بود.

 

2 دیدگاه دربارهٔ «هوشمندسازی زنجیره تامین؛ روش های کارآمد»

    1. نیما گنجی

      سلام کاربر عزیز
      با هوشمند سازی بخش‌های مختلف یک ساختمان (که به آن ساختمان هوشمند می‌گویند) در واقع می‌توان به سیستمی یکپارچه دست پیدا کرد که مدیریت تمامی بخش‌های آن با استفاده از یک گوشی هوشمند انجام می‌شود و از طرفی بسیاری از فرایندهای مختلف نیز در چنین ساختمانی به‌صورت خودکار انجام می‌شود.

      مطالعه بیشتر در لینک : هوشمندسازی چیست؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا