نمایشگاه Gitex (نمایشگاه تکنولوژی اطلاعات خلیج) یکی از بزرگترین نمایشگاههای تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات در منطقه خلیج فارس و خاورمیانه است. این نمایشگاه سالانه در شهر دبی، امارات متحده عربی برگزار میشود و به عنوان یکی از مهمترین رویدادهای تکنولوژی در منطقه شناخته میشود.
در Gitex، شرکتها و نهادهای مختلف از سراسر جهان به عنوان نمایشدهندگان شرکت میکنند و فرصت دارند تا جدیدترین تکنولوژیها، محصولات و خدمات خود را به مخاطبان و بازدیدکنندگان معرفی کنند. این نمایشگاه شامل بخشهای مختلفی از جمله تکنولوژی اطلاعات، هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء، امنیت سایبری، و دیگر حوزههای مرتبط با تکنولوژی است.
Gitex همچنین فرصتی برای شبکهسازی و برقراری ارتباط با متخصصان و صاحبان کسب و کار در عرصه تکنولوژی فراهم میکند. این نمایشگاه به عنوان یک پلتفرم برتر برای تبادل ایدهها و نوآوریها در عالم تکنولوژی شناخته میشود و برای کسب آخرین اطلاعات در حوزه تکنولوژی از اهمیت بسیاری برخوردار است.
جناب مهندس محمدرضا معبودیان، رییس کمیسیون هوش مصنوعی و علم داده سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران، در نمایشگاه 2023 Gitex حضور یافته و اطلاعات مناسبی را جهت بهره مندی فعالان این حوزه گرد آوری و ارائه کرده اند که در ادامه مشاهده می کنید.
قسمت اول – اقدامات قبل از سفر:
برای برنامه ریزی بازدید مناسب از نمایشگاه جیتکس 2023 ،در مرحله اول تعدادی ازعناوین Trendها و Buzzword هایی که می توانستند در جستجوی غرفه های حوزه هوش مصنوعی موثر باشند، انتخاب گردید.
در مرحله بعد، سناریوهای گفتگوی مناسب، انتخاب و آمادگی ذهنی برای رفتارهای صنفی دسته بندی شد.
- فهم نحوه تجاری سازی (مدل بیزینس، تعاملات و کسب درآمد) حوزه های نوظهور هوش مصنوعی
- همکاری و ایجاد Joint Venture در ارائه خدمات و سرویس AI
- بررسی نحوه اخذ یا اعطای نمایندگی
- جذب سرمایه و سرمایه گذاری
- Outsourcing
در مرحله بعدی تعدادی از شرکت های حاضر در نمایشگاه را با توجه به اطلاعات اعلامی ایشان ( در سایت جیتکس ) و سایت خود شرکت ها، انتخاب و بر اساس سالن ها دسته بندی کردیم. (حدودا 50 غرفه)
قسمت دوم – اقدامات در زمان برگزاری نمایشگاه جیتکس
از میان شرکت ها و غرفه های انتخاب شده، حدودا 30 مورد به مذاکرات مستقیم انجامید که نتایج زیر اعلام می شود:
- از منظر ظهور ترندهای هوش مصنوعی، کیفیت حضور شرکت ها، اندکی ضعیف تر از تصورات بود و تمرکز بسیاری از شرکت ها، بیشتر بر روی مصرف خدمات شرکت های بزرگ هوش مصنوعی بوده تا تولیدک ردن خدمات زیرساختی و حضور در زنجیره ارزش هوش مصنوعی . برای این کار اکثرا از APIهای شرکت های بزرگ همانند OpenAI یا سایر محصوالت Generative استفاده می کردند و به جذب مخاطب می پرداختند.
شاید بتوان استراتژی اصلی شرکت های خدمات دهنده حوزه NLG در این نمایشگاه را »تمرکز بر ایجاد ارزش افزوده و نه تمرکز بر تولید مدل های زبانی بنیادی« اعالم کرد. این نگاه در تجاریسازی و تولید ثروت(Monetizing) تکنولوژیهای نوظهور بسیار اهمیت دارد.
بعنوان مثال در حوزه LLM و NLG ،اکثر شرکت ها، مصرف کننده خدمات OpenAI بودند و خدماتی از قبیل موارد زیر را با GPT ارائه می دادند :
افزونه ها و ماژولهای مختص برندینگ، مارکتینگ و تولید محتوا
دستیارهای هوش مصنوعی یا bot-Chatهای مدیریت دانش سازمانی
دستیارهای هوش مصنوعی یا bot-Chatهای خدمات مشتریان
دستیارهای هوش مصنوعی یا bot-Chatهای خدمات نیروی انسانی و افزایش رضایتمندی
دستیارهای هوش مصنوعی یا bot-Chatهای خدمات کال سنتر
دستیارهای هوش مصنوعی یا bot-Chatهای مرتبط به HSE
دستیارهای هوش مصنوعی یا bot-Chatهای مشاوره خرید و فروش در سایت های تجارت الکترونیک برای امور دریافت سفارش و دریافت آدرس و ارسال اتوماتیک و…
دستیارهای هوش مصنوعی یا bot-Chatهای تکمیل E-Form های خدماتی و سازمانی
… - یکی از زمینه هایی فعال به خصوص در حوزه خلیج فارس ارائه هلوگرام و آواتار مبتنی بر هوش مصنوعی بود که از ترکیب خروجی مدل های مولد و مدل زبانی ظاهر شده بودند .
- در راستای موارد مطروحه در مورد اول، می توان به موضوع تولید LLMهای عربی اشاره ای داشت. همانگونه که مستحضرید، ادعا شده بود که LLMهای عربی با عناوین Jais و Falcon برای کشورهای عربی تولید و عملیاتی شده اند که متاسفانه معلوم شد که هیچ کدام از آنها، هنوز به مرحله نهایی و عرضه عمومی نرسیده اند.
- در صحبت با یکی از ارائه دهندگان خدمات هوش مصنوعی در حوزه NLP ،اطلاع یافتم که دولت امارات هزینه های تولید مدل زبانی عربی را بعنوان هزینه های زیرساختی برای شرکتهای مرتبط، پرداخت نموده است. زیرا این دیدگاه در آنجا وجود دارد که همانگونه که ساخت جاده و اتوبان یک امر زیرساختی در شهرسازی است و باید از بودجه های عمومی و مالیات تامین شود، زیرساخت های هوش مصنوعی نیز باید توسط دولت پرداخت شود تا عواید آن برای همه شهروندان اماراتی قابل استفاده شود.
- همانگونه که در مورد اول اشاره شد، در حوزه تجاری سازی خدمات مبتنی بر LLM و NLG ،برخی از شرکت ها، محصولات و خدمات مبتنی بر GPT را ارائه نموده بودند که درآمدهایی در حدود چندصد دلار/درهم برای مشتریان کوچک و متوسط و چندهزار دلار/درهم برای مشتریان بزرگتر در ماه را هدف گذاری کرده بودند. این می تواند ایده مناسبی برای استارتاپ ها و شرکت های ایرانی برای مارکت ایران باشد. البته در ایران هم این خدمات در حال گسترش می باشند که در صورت ارائه خدمات پلتفرمی برای داخل و خارج کشور و پشتیبانی از چندین زبان، می تواند بازارهای منطقه ای مناسبی داشته باشند.
- در حوزه هوش مصنوعی سال گذشته محصولات و خدمات حوزه Computer Vision بسیار چشم نوازی می کردند اما در امسال حوزه متن و استفاده از مدل های زبانی، پیشتازی می کردند و رقابت در استفاده از مدل های زبانی در برنامه ها و خدمات بود.
- در حوزه خدمات و محصولات هوش مصنوعی صنعتی (Industrial AI) ،برای معادن و صنایع معدنی، صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، صنایع غذایی و …، حضور جدی مشاهده نشد و فقط تعدادی Stand در غرفه های غول های فناوری از قبیل مایکروسافت حضور داشتند. که این می تواند نشانگر هدف گذاری صنایع و ارائه دهنده خدمات صنعتی هوش مصنوعی، جهت حضور در نمایشگاه های تخصصی خود باشند، و این مورد می تواند دیدگاه شرکت ها جهت انتخاب نمایشگاه خارجی را تحت الشعاع قرار دهد.
- برای خدمات هوش مصنوعی صنعتی، خدماتی از قبیل Predictive Maintenance ،Condition Monitoring ،Demand Forecasting ،Anomaly Detection ،Fault Detection و … به عنوان By Productارائه می شد که این می تواند نمایانگر نیاز Joint Venture شرکت های هوش مصنوعی با شرکت های ارائه دهنده خدمات ERP صنعتی داخلی و خارجی و شرکت های دارای پلتفرم های IOT در قالب کلونی های سه عضوه و ارائه خدمات بر بستر ERPهای صنعتی، باشد. شایان ذکر است مقوله همکاری در تولید خدمات هوش مصنوعی برای برنامه ها و راهکارهای شرکت های خارجی، موضوعی بود که برخی شرکت ها، برای شرکت های ایرانی، قابل مذاکره و قابل برنامه ریزی می دانستند.
- در برخی از ارائه دهندگان Industrial AI ،برای ارائه خدمات هوش مصنوعی صنعتی، ادعا می شد که در کنار الگوریتم های Supervised ،از الگوریتم های Self-Learning و Reinforcement Learning استفاده کرده اند.
- در حوزه ارائه خدمات B2G به دولتی ها در محدوده Data Science ،دو پلتفرم که مدعی بودند در دولت امارات و عربستان و … فروش های مناسبی داشتند، مشاهده شدند که مدل کاریشان ارائه پلتفرم جامع علم داده، ارائه خدمات نرم افزاری Data Ops و ML Ops به همراه ارائه نیروی کارشناس مقیم بصورت Man day بود. البته برخی خدمات آماده بصورت Quick win در حوزه های تحلیل های منابع انسانی، حقوق و دستمزد و … نیز ارائه می دادند.
- با توجه به نوظهور بودن خدمات و محصولات هوش مصنوعی در برخی از حوزه ها، شرکت ها گاها با MRL(Market Readiness Level)پایین در این نمایشگاه حضور داشتند و با اعتماد به TRL (Technology Readiness Level)بالای زیرساخت های هوش مصنوعی بین المللی ، نمایش مناسبی از خود، ارائه میکردند . از این رویکرد جسورانه، میتوان در ایران الگوبرداری کرد و چه بسا، برخی استارتاپ ها، بتوانند با ریسک بسیار کمتری در بازار حضور داشته باشند.
- با عنایت به برگزاری نمایشگاه (ADIPEC) برای صنایع نفت و گاز، دو هفته قبل از نمایشگاه GITEX در شهر ابوظبی، و حضور اینجانب در هر دو نمایشگاه، می توان نمایشگاه ADIPEC را بسیار پرظرفیت تر در حوزه همکاری های تجاری، جذب ایده، و حتی جذب پروژه ارزیابی نمود و در مقابل نمایشگاه GITEX را بیشتر در زمینه اطلاع از نوآوری های جدید و شبکه سازی در زنجیره تامین. لذا حضور در اینگونه نمایشگاه های صنعتی(ADIPEC)کاملا توصیه میشود.
- حضور پر رنگ هوش مصنوعی را به عنوان ماژول هایی در برنامه های ERP ،CRM ،Financial و … در قالب Augmented AI به وضوح مشاهده کردیم . در این نمایشگاه تقریبا هر محصول نرم افزاری حداقل در شعارها و حداکثر در تعدادی از فرایندهای عملیاتی خود از AI بهره می بردند. همچنین تعدادی از آنها از AI Ops بعنوان مزیت های رقابتی خود، یاد می کردند.
- اکثر سرمایه گذاران و شتاب دهنده های موجود در نمایشگاه جیتکس، انواع پیشنهادهای Co Locate و تخصیص منابع اشتراکی را در گام اول پیشنهاد می دادند.
- یکی از حوزه های که بیشتر کشورهای شرق آسیا از جمله کره جنوبی و تایوان بر روی آن سرمایه گذاری کرده بودند ، حوزه های مرتبط با توسعه دستگاه های توکار مرتبط با حوزه هوش مصنوعی به خصوص در زمینه بینایی ماشین بود. این محصولات به خصوص برای ارائه خدمات در زمینه صنعتی و به خصوص در کشورهایی که خدمات ابری به شکل مناسبی گسترش پیدا نکرده است، از جایگاه مهمی برخوردار است. ترکیب این سخت افزار با خدمات نرم افزاری و پردازشی در زمینه هوش مصنوعی و شراکت در این زمینه می تواند یک راهبرد بلندمدت باشد .
- یکی از زمینه های فعال دیگر، حضور شرکت های ارائه دهنده خدمات ابری بود که تلاش کرده بودند تا خدمات مبتنی بر مدل زبانی را در سیستم های ابری خود ترکیب کنند.
- زمینه مهمی که در نمایشگاه بسیار فعال بود، حوزه امنیت اطلاعات بود. همچنین روند ها و کنفرانس ها نشان می داد که یکی از روندهای آتی حوزه امنیت اطلاعات، مقابله خطراتی است که با ظهور مدل های generative ظاهر می شوند. همچنین ترکیب حوزه هوش مصنوعی با دانش امنیت اطلاعات نیز به شدت مورد توجه واقع شده بود.
- نکته قابل توجه دیگر، حضور کم رنگ شرکت های حوزه پزشکی و ترکیب هوش مصنوعی با حوزه پزشکی در نمایشگاه بود و خلاء آن نیز به شدت احساس می شد .
- ارائه دهندگان خدمات مخابراتی نیز حضور قدرتمندی در نمایشگاه داشتند. تاکید بیشتر این ارائه دهنده ها، مسئله خدمات ارزش افزوده و خدمات ابری بود. شرکت هواوی ظهور قدرتمندی در نمایشگاه داشت و جزو معدود ارایه دهنده خدمات multimodal بود. روندهای آتی حوزه هوش مصنوعی نیز به سمت مدلهای multimodal و foundation model ها خواهد بود .
قسمت سوم – برخی موارد دیگر :
- پیشنهاد اکید می شود که الگوگیری از برنامه موبایل نمایشگاه جیتکس با کارکردهای تنظیم جلسات، امکان چت میان بازدیدکنندگان و غرفه داران، پیداکردن مکان هر غرفه بر روی نقشه، امکان دعوت به نشست های تخصصی و … برای نمایشگاه های الکامپ آتی انجام شود. وجود اینگونه برنامه ها، کیفیت برگزاری نمایشگاه را چند برابر کرده و امکان زمانبندی و استفاده بهینه از حضور بازدیدکنندگان را میسر می نماید.
- پس از اتمام نمایشگاه جیتکس، پیامک های شبکه های اجتماعی و ایمیل ها جهت Follow up آغاز شده است و مستمرا ادامه دارد. احساس می شود که این حجم محتوا با خدمات GPT انجام می شود، که می تواند نمایانگر یک کاربرد جدید NLG برای پیشبرد کمپین نمایشگاهی باشد، این کاربرد، یک ایده جالب برای پیگیری و پیشبرد فروش و بازاریابی برای شرکت های حاضر در نمایشگاه ها است که در نمایشگاه های داخلی می توانند کاربرد مناسبی داشته باشند.
- متاسفانه صنعت نرم افزار در ایران، یک صنعت «ثروت آفرین» در مقایسه با سایر صنایع نیست و تعداد شرکتهای نرم افزاری که سهامداران خود را به ثروت انبوه رسانده اند، بسیار کمتر به نسبت سایر صنایع است. این مشکل بصورت فزاینده ای به حوزه هوش مصنوعی در ایران تسری داده شده است. شاید بتوان اعلام کرد که صنعت هوش مصنوعی در ایران هنوز به بلوغ ثروت آفرینی لازم در بدنه صنایع و حاکمیت نرسیده است. بنظر می رسد که یکی از اهداف یا راهبردهای صنفی در سازمان نظام صنفی رایانه ای می تواند تمرکز بر ثروت آفرینی صنایع نوظهور با توجه ویژه «بر افزایش سهم درآمد نرم افزار و خصوصا هوش مصنوعی در صنایع»، «افزایش سود مستمر» و «افزایش همکاری های تجاری و فنی«باشد.
بعبارت دیگر، شرکت های فناور هوش مصنوعی در ایران، در زمینه تجاری سازی و کسب درآمد شایان و تولید ثروت، و بالطبع توان سرمایه گذاری برای گسترش بازار، مشکلات اساسی دارند. اینکه شرکت ها چه میزان به جذب سرمایه و دریافت تسهیلات و مشوق های دولتی و صنعتی برای صرفا «تولیدگری« و افزایش توان مقیاس پذیری خدمات و محصولات خود باید تمرکز داشته باشند، چه میزان باید به ایجاد کنسرسیوم ها، مشارکت ها و حضور در زنجیره خدمات و ارزش توجه داشته باشند و چه میزان به موضوعات تجاری سازی، استفاده از Market Research ها و افزایش حضور در بازارهای موازی، ممارست داشته باشند ، مسائلی است که باید توامان تصمیم گیری و عملیاتی شوند. در این پارادایم، حضور بعنوان غرفه دار یا حتی مذاکره کننده و نه صرفًا بازدیدکننده در نمایشگاه هایی همچون GITEX و ADIPEC ،health Arab ،5 Bigو… می تواند بسیار تاثیرگذار باشد .
قسمت چهارم – برخی موارد حاشیه ای که ارزش اطلاع رسانی دارد :
این موارد جهت مقایسه جایگاه و نتایج ملی کشور عزیزمان در حوزه هوش مصنوعی، با سایر کشورهای همسایه ارائه می شود. امید است در نمایشگاه های الکامپ، بتوانیم موارد مشابهی را داشته باشیم.
- فراخوان برای قانون گذاری در حوزه هوش مصنوعی: عمر سلطان، وزیر هوش مصنوعی امارات متحده عربی، درباره نیاز فوری به قانون گذاری و حکمرانی در حوزه هوش مصنوعی سخنرانی کرد. تاکید او بر در نظر گرفتن مسائل اخالقی برای تصمیم گیری های اتخاذ شده توسط هوش مصنوعی، مخصوصًا در بخش سالح های هوشمند بود. عمر سلطان پیشنهاد طرح قانونی در سطح بینالمللی مانند کنوانسیون ژنو برای استفاده اخالقی از هوش مصنوعی را ارائه کرد.
- راه اندازی پلتفرم Core42: پلتفرم Core42 که زیرمجموعه ای از هلدینگ فناوری G42 مستقر در امارات است، در حوزه هوش مصنوعی سازمانی، هوش مصنوعی مولد، ارائه زیرساخت ابری برای هوش مصنوعی و خدمات رسانی در حوزه دولت دیجیتال فعالیت می کند. این پلتفرم با دارا بودن 4 ابررایانه مخصوص هوش مصنوعی، بیش از 300 مقاله و حق اختراع، بیش از 500 مشتری فعال در منطقه و بیش از 1500 متخصص هوش مصنوعی برای حضور پرقدرت در بازار هوش مصنوعی خاورمیانه و شمال آفریقا آماده شده است. همچنین Core42 موفق به تولید پیشرفته ترین LLM عربی در دنیا به نام Jais کرده است که با استفاده از ابررایانه اختصاصی خود به نام 1 Galaxy Condor آموزش داده شده است.(البته که در ابتدای راه هستند(
- انقلابی در خدمات دولتی با پروژهCompanion Citizen : دولت امارات با همکاری دو شرکت Microsoft و kagool از طرح Citizen Companion رونمایی کرد. هدف از این طرح آسان سازی خدمات و فرآیندهای دولتی مانند: تمدید گواهینامه رانندگی، اقدام برای اخذ ویزای طلایی امارات، پرداخت جریمه ها و … به کمک هوش مصنوعی است. این رویکرد به افراد این امکان را می دهد که بدون مراجعه به دفاتر خدمات دولتی، با استفاده از زبان محلی خود، از این امکانات بهره مند شوند. این پروژه در نهایت منجر به کاهش شدید بروکراسی اداری و افزایش سرعت و کیفیت خدمات دهی دولتی می شود.
- رویداد GITEX در اروپا و آفریقا: بعد از تایید برگزاری رویداد GITEX در کشور مراکش در شمال آفریقا، خبر برگزاری رویداد اروپایی GITEX توسط شیخ محمد بن راشد، حاکم دبی اعلام شد. برنامه ریزی برای برگزاری نسخه اروپایی GITEX در سال 2025 در حال انجام است. محل برگزاری این رویداد در شهر برلین در کشور آلمان خواهد بود. رویداد GITEX آفریقا در تاریخ 19 تا 21 اردیبهشت 1403 در مراکش برگزار می شود.
- پلیس مجازی در دبی: با کمک هوش مصنوعی، افسر مجازی پلیس به نام Amna به زودی کار خود را در شهر دبی آغاز می کند. این افسر پلیس با استفاده از دو زبان عربی و انگلیسی توانایی برقراری ارتباط با شهروندان را دارد و قرار است در مواردی مانند گزارش جرایم و حوادث، راهنمایی به افراد در پرداخت جریمه ها و پاسخگویی به سوالات شهروندان خدمات رسانی خود را آغاز کند.
- پرداخت هوشمند هزینه های حمل و نقل عمومی: سازمان حمل ونقل و راهداری دبی، با به کارگیری فناوری های تشخیص چهره مبتنی بر هوش مصنوعی، نیاز به پرداخت فیزیکی هزینه های حمل و نقل عمومی توسط شهروندان را از بین می برد.
- بهبود کیفیت آموزش با هوش مصنوعی: به گفته وزیر آموزش و تحقیقات کشور استونی، این کشور بیشترین نرخ رشد هوش مصنوعی در حوزه آموزش و پرورش را ثبت کرده است (سالیانه بین 30 تا 50 درصد). تمرکز استارتاپ های این حوزه، در بهره گیری از هوش مصنوعی مولد و شخصی سازی فرآیند آموزش برای کودکان بوده و راهکارهایی برای رفع نقاط ضعف هر دانش آموز ارائه می کنند.
- استفاده از ربات های هوشمند در بخش کشاورزی: سازمان مخابرات و دولت دیجیتال کشور امارات از آینده صنعت کشاورزی با استفاده از ربات های هوشمند کشاورز رونمایی کردند . با تلفیق تکنولوژی های رباتیک و هوش مصنوعی، این ربات ها قادرند تا به صورت خودکار و هوشمند عملیات های مرتبط با کاشت، پرورش و برداشت محصولات را انجام دهند. این ربات ها با به کارگیری سنسورهای پیشرفته خود، به طور مداوم وضعیت خاک را زیر نظر گرفته و استفاده از منابع مانند آب، کود را بهینه سازی کرده و استفاده از مواد شیمیایی را به حداقل می رسانند.
- گردشگری مجازی: سازمان آثار باستانی الشارقه از پروژه متاورس خود رونمایی کرد. این پروژه به افراد این امکان را می دهد که با کمک واقعیت مجازی و هوش مصنوعی، بدون نیاز به حضور فیزیکی و به صورت کاملا تعاملی، از منابع دیدنی و تاریخی امارات بازدید کنند. طبق برآورد موسسه مکنزی، پتانسیل بازار گردشگری مجازی تا سال 2030 به بیش از 20 میلیارد دلار خواهد رسید.
- اکوسیستم کارآفرینی جدید در دبی: هاب تکنولوژی “شهر اینترنتی دبی” با عقد قراردادی استراتژیک با موسسه German Entrepreneurship آلمان، بستر کارآفرینی جدیدی در دبی راه اندازی می کند. در این بستر، استارتاپ های آلمانی برای استقرار در دبی حمایت می شوند. همچنین داده های مورد نیاز، بینش ها و منابع مورد نیاز به این استارتاپ ها جهت توسعه فناوری های خود و گسترش بازار به کشورهای دیگر منطقه MENA داده می شود.
- همکاری هلدینگ G42 با Open AI: در GITEX قرارداد همکاری بین هلدینگ فناوری-محور G42 و شرکت Open AI برای گسترش بازار در کشورهای منطقه خاورمیانه منعقد شد. در این قرارداد، تمرکز بر استفاده از فناوری هوش مصنوعی مولد شرکت Open AI در کاربردهایی که هلدینگ G42 در آن تخصص دارد مانند حوزه های مالی، انرژی، بهداشت و درمان و خدمات عمومی دولتی است.
- پروژه رادار اجتماعی: سازمان توسعه اجتماعی که مسئول سیاست گذاری در حوزه شبکه های اجتماعی در ابوظبی است، از پروژه رادار اجتماعی (Social Radar) خود در GITEX پرده برداری کرد. این پروژه با جمع آوری داده های کاربران پلتفرم های مجازی، به مانیتورینگ و درک بهتر دیدگاه ها درباره ابوظبی می پردازد. هدف اصلی این پروژه شناسایی چالش های اجتماعی در کشور امارات و گزارش آن ها به نهادهای مربوطه جهت اتخاذ تصمیم های آگاهانه و اقدامات پیشگیرانه است.
پی نوشت: با توجه به جایگاه صنفی و مسئولیت های مرتبط به آن، در نگارش این گزارش سعی شده است که خوانندگان را به تغییر سبک حضور در نمایشگاه های داخلی و خارجی تشویق نماییم. از این منظر، برخی اطلاعات ارائه شده در این گزارش، مرتبط به اقدامات قبل از سفر، برنامه ریزی ها، شناسایی شرکت های جذاب برای مذاکره، تنظیم قرارهای ملاقات توسط APP موبایل نمایشگاه و طراحی پیشبرد کسب وکار بوده است. امیدواریم بازدیدکنندگان نمایشگاه های داخلی و خارجی، با مطالعه این گزارش مختصر، از «حضور صرفًا برای اطلاع گیری، جذب ایده و پایش رقبا» به «حضور برای پیشبرد مذاکرات تجاری و گسترش بازار» نیز تشویق شوند.