فناوری‌هایی که موجب تغییر در انقلاب صنعتی چهارم می‌شوند

چهارمین انقلاب صنعتی یا صنعت 4.0 با انقلاب های قبلی متفاوت است. این به این دلیل است که انقلاب صنعتی چهارم ایده های ما را در مورد معنای انسان بودن به چالش می کشد. مجمع جهانی اقتصاد بیان می کند که چهارمین انقلاب صنعتی که به انقلاب دیجیتال نیز معروف است، نشان دهنده یک تغییر اساسی در نحوه زندگی، کار و ارتباط ما با یکدیگر است.

انقلاب صنعتی چهارم تلفیقی از پیشرفت‌های هوش مصنوعی (AI)، اینترنت اشیا، پرینت سه بعدی، محاسبات کوانتومی، مهندسی ژنتیک، واقعیت مجازی، روباتیک، یادگیری ماشینی و سایر فناوری‌ها است. این تغییر در همه جا وجود داشته، در این راستا می توانید به سیستم‌های GPS که سریع‌ترین مسیرها را پیشنهاد می‌کنند، توصیه‌های شخصی‌شده نتفلیکس، دستیارهای مجازی با فعال‌سازی صوتی مانند سیری، فناوری تشخیص چهره فیس‌بوک و برچسب‌گذاری خودکار و غیره فکر کنید.

امروز، پنج فناوری انقلاب صنعتی چهارم را مورد بحث قرار خواهیم داد.

کلان داده و یادگیری ماشین

صنعت فناوری اطلاعات اکنون توانایی استخراج، بارگذاری و تبدیل مقادیر زیادی از داده ها را داشته که به میزان بالایی از قابلیت های قبلی پیشی می گیرد. با این حال، ارزش در کمیت نبوده بلکه به آنچه که سازمان ها می توانند کسب کنند بستگی دارد. از طریق یادگیری ماشین، می توان از این داده ها در تجزیه و تحلیل پیش بینی ها استفاده کرده و از کسب و کارها در مسیر تصمیم گیری ها حمایت کرد.

ترکیب داده‌ها و یادگیری ماشین می‌تواند موجب شود تا رفتار آینده‌ نگر مشتری را با شناسایی الگوها در مجموعه‌های داده پیش‌بینی کرده و احتمال نتایج خاص را نتیجه‌گیری کنند. به عنوان مثال، می توانید احتمال موارد زیر را پیش بینی کنید:
فردی که یک محصول خاص را خریداری می کند،
بیمار مبتلا به یک بیماری خاص،
کسی که تحت تاثیر یک روند اقتصادی و غیره قرار می گیرد.
علاوه بر این، داده های بزرگ و هوش مصنوعی می توانند به متخصصان سئو کمک بزرگی کنند زیرا:
می توانند نسبت به روندهای سئو در آینده اطلاعاتی کسب کنند،
می دانند چگونه کمپین های بازاریابی دیجیتال خود را ساختار دهند،
قادر خواهند بود نرخ تبدیل را پیش‌بینی و استراتژی‌های خود را برای به دست آوردن حداکثر تبدیل تغییر دهند.
بنابراین، برندها باید اطمینان حاصل کنند که داده‌های مرتبط از منابع مختلف مانند تجزیه و تحلیل وب‌سایت، نرخ کلیک، نرخ پرش، جمعیت‌شناسی بازدیدکنندگان و غیره جمع‌آوری می‌شوند.

فناوری بلاک چین

بلاک چین روشی غیرمتمرکز برای ثبت و به اشتراک گذاری داده ها بدون اتکا به واسطه های شخص ثالث است. در ابتدا تنها برای انتقال دیجیتال پول معرفی شد، اما اخیراً به یک فناوری قوی تبدیل شده که برای اهداف بسیاری استفاده می شود.
اعتقاد بر این است که بلاک چین به طور چشمگیری تجارت را در هر صنعت، از جمله امور مالی، خدمات حقوقی، مراقبت های بهداشتی، تجارت الکترونیک و غیره متحول خواهد کرد. تمرکز زدایی بوسیله آن در بسیاری از وظایف صورت می گیرد مانند:
نگهداری سوابق – ایده آل برای نگهداری سوابق سلامتی، ردیابی تناسب اندام، سوابق تحصیلی و غیره.
تسهیل انتقال وجوه امن برای صنعت فین تک.
به اشتراک گذاری دانش از طریق یک شبکه ویکی منبع باز غیرمتمرکز.
از بین بردن خطر کلاهبرداری و سرقت هویت.
پلتفرم های تبلیغاتی متعدد از فناوری بلاک چین برای ارائه تراکنش های تبلیغاتی ایمن و شفاف در سراسر جهان استفاده می کنند. شرکت‌ها می‌توانند با مدیریت خرید و فروش تبلیغات از طریق پلتفرم‌های بلاک چین، یک پایه اقتصادی پایدار و مبتنی بر بازار فراهم کنند.

این امکان تراکنش های ایمن را برای همه طرف ها، گزارش دقیق و بی درنگ داده ها و کاهش چشمگیر تقلب در تبلیغات را فراهم می کند.

هوش مصنوعی

هوش مصنوعی به توانایی ماشین‌ها برای یادگیری و عملکرد هوشمند اشاره دارد. این امر آنها را قادر می سازد تا تصمیم بگیرند، وظایف خود را انجام دهند و نتایج آینده را پیش بینی کنند. اگر چیزی وجود داشته باشد که هوش مصنوعی بیشترین تأثیر را بر آن داشته باشد، صنعت پشتیبانی مشتری است.
چت ربات های مبتنی بر هوش مصنوعی به کمک انسان، نحوه تعامل مشتریان با مشاغل را تغییر می دهند. این موضوع در زندگی روزمره ما تاثیرگذار بوده – خواه جستجوهای Google، توصیه های محصول آمازون، پیشنهادات شخصی شده در Netflix و Spotify و غیره.
هوش مصنوعی همچنین پایه و اساس بسیاری از روندهای فناوری دیگر مانند تشخیص چهره، دستیارهای صوتی مانند الکسا، چت زنده و پشتیبانی 24 ساعته است.
هوش مصنوعی نقش مهمی در بهبود تجربه و وفاداری مشتری دارد. گنجاندن آن در سازمان ها و مشاغل در بخش خدمات مشتری، عوامل انسانی را قادر می‌سازد تا روی مسائل پیچیده دیگر تمرکز کنند، در حالی که هوش مصنوعی برای بهبود نرخ بهره‌وری و زمان پاسخ استفاده خواهد شد.

واقعیت مجازی و واقعیت افزوده

AR و VR دو فناوری ضروری برای انتقال به Industry 4.0 هستند. هر دو از محیط ها یا عناصر مجازی در واقعیت برای ارائه اطلاعات به شیوه ای بهینه استفاده می کنند. واقعیت مجازی با استفاده از یک هدست که می تواند دنیای واقعی را تحریک کند، تجربیات همه جانبه ای را ارائه می دهد. از سوی دیگر، واقعیت افزوده، دنیای دیجیتال و فیزیکی را ادغام می کند.
با اپلیکیشن‌هایی مانند Pokemon Go، اپلیکیشن آرایش L’Oréal، لنز گوگل و غیره، AR/VR بر فضای اپلیکیشن موبایل تاثیر گذاشته است. به‌علاوه، وب‌سایت‌های زیادی وجود دارند که اکنون از قدرت واقعیت مجازی و واقعیت افزوده استفاده می‌کنند تا تجربه‌های بی‌نظیر کاربری را ارائه دهند.
در نتیجه، تیم‌ها یا شرکت‌های طراحی وب بیشتر و بیشتر در تلاشند تا از یکی از این فناوری‌های فراگیر در پروژه‌های خود استفاده کنند.
AR و VR اگر به درستی اجرا شوند، مزایای زیادی را برای مشاغل ارائه می دهند. برای مثال:
محتوای فراگیر و تعاملی می تواند نرخ تعامل و تبدیل را افزایش دهد.
تجربیات AR و VR بیشتر در ذهن ها مانده و می‌توانند به برجسته شدن یک برند کمک کنند.
این قابلیت ها به مصرف کنندگان این امکان را داده که یک محصول را به صورت مجازی کشف و تجربه کنند.
همچنین مشتریان را قادر می سازد تا با اطمینان تصمیم گیری کنند.

اینترنت اشیا

فناوری اینترنت اشیا برای ایجاد ارتباط بین دنیای دیجیتال و فیزیکی طراحی شده است. اینترنت اشیاء را می توان در موارد روزمره از دستگاه های اتوماسیون خانگی و پوشیدنی های پزشکی گرفته تا دستگاه های ردیابی بسته پیاده سازی کرد.
این صنعت بسیاری از صنایع را متحول و میلیاردها دستگاه را به هم متصل کرده است. می توان آن را به اینترنت متصل و توسط دیگر دستگاه ها شناسایی کرد. علاوه بر این، کسب‌وکارها را قادر می‌سازد تا داده‌های مشتریان را جمع‌آوری و بهتر ارزیابی کنند که مشتریان چگونه محصولات و خدمات خود را درک می‌کنند. سپس کسب‌وکارها می‌توانند کمپین‌های بازاریابی خود را مطابق با آن تغییر دهند.

افکار نهایی

فن آوری های فوق فرصت ها و چالش های عظیم برای ذینفعان در همه صنایع را ارائه می دهند. این فناوری ها پتانسیل ایجاد نوآوری و اختلالات اجتماعی را دارند. این تاثیرات نشان از این دارند که انقلاب صنعتی چهارم به عنوان یک پدیده چندافزایشی، در تمام ابعاد زندگی صنایع و جوامع تأثیر مثبت و قابل ملاحظه‌ای دارد. از کاهش هزینه‌ها گرفته تا افزایش بهره‌وری و ارتقاء سطح زندگی، فناوری های ایجاد شده بر اساس این انقلاب، تغییرات عظیمی را در ساختارهای اقتصادی و اجتماعی به وجود آورده اند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا