همزاد دیجیتال سیلو
سیلو هوشمند
با اینفورتک در تماس باشید
آشنایی با سیلو هوشمند
قابلیت نگهداری غلات عمدتاً به دو عامل رطوبت و دما بستگی دارد. برای اینکه بتوان غله را به مدت طولانی نگهداری كرد باید تواما از عوامل هوادهی، دوران دادن، خنک كردن و خشک کردن استفاده نمود. در غیر اینصورت در اثر تنفس گندم و آفات، گندم از نظر كیفی صدمه میبیند كه این مسئله بخصوص در مناطقی كه رطوبت نسبی هوا بالا میباشد حائز اهمیت است. رطوبت بالای موجود در دانه عامل اصلی هجوم حشرات، از بین رفتن طراوت و ایجاد بو در توده غلات است. اطلاع از شرایط غله داخل سیلو و انتخاب راهکار مناسب در بهترین زمان از چالشهای نگهداری غلات به صورت سنتی است.
در یک سیلو هوشمند، با استفاده از سنسورهایی مانند سطحسنج، دماسنج و رطوبتسنج، دادههای بسیاری به صورت برخط از غله ذخیرهشده جمعآوری میشوند. سپس این دادهها با استفاده از فناوری هوش مصنوعی و یادگیری ماشین تجزیهوتحلیل شده و با مقایسه پیوسته دادهها، تغییرات غیرعادی در حجم، دما و رطوبت تشخیص داده میشود. به دلیل تشخیص به موقع ناهنجاریها قبل از رسیدن به حالت بحرانی، امکان جلوگیری از بروز مشکلات ذکرشده میسر میشود. یک سیلو هوشمند قادر است با توجه به ناهنجاری تشخیص دادهشده، و با استفاده از تاریخچهای از دادههای قبلی، هر یک از راهکارهای مناسب مانند هوادهی، دوران و … را به صورت هوشمند و اتوماتیک جهت کنترل شرایط حرارت و دما اعمال کند.
همزاد دیجیتال چیست؟
همزاد دیجیتال یا دوقلوی دیجیتال با بهکارگیری فناوریهایی مانند اینترنت اشیا، هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، قادر است مدل دیجیتالی و پویا از ماهیت فیزیکی را بسازد که میتواند مانند همتای فیزیکی خود تغییر کند. یک همزاد دیجیتال با استفاده از دادههای بلادرنگ ارسالی از حسگرها خود را به طور مداوم بهروز میکند تا شرایط کل سامانه را به صورت بلادرنگ نشان دهد. فناوری همزاد دیجیتال علاوه بر تسهیل مدیریت و برنامهریزی و حذف خطای انسانی، ابزاری کارآمد در تحقق تحول دیجیتال به شمار میآید.
«همزاد دیجیتال یک الگوی طراحی نرمافزاری است که نسخه دیجیتالی یک ماهیت فیزیکی را با هدف درک وضعیت کنونی و پاسخ به تغییرات نشان میدهد. این ماهیت فیزیکی ممکن است محصول، پروسه، سیستم و یا هر مورد دیگری باشد»
همزاد دیجیتال سیلو هوشمند | محصولی از اینفورتک
بررسی پیوسته دادهها در قالب داشبوردهای عملیاتی و تحلیلی، بخش گستردهای از تحول دیجیتال را اجرایی کرده و دستیابی به سیلوی هوشمند را امکانپذیر میکند، اما، دستیابی به تحول دیجیتال کامل سیلوی هوشمند، نیازمند اتصال کلیه بانکهای اطلاعاتی و ایجاد ساختار “همزاد دیجیتال سیلو” یکپارچه از کلیه قسمتها و فرآیندهای سیلو است. این ساختار یکپارچه نامیده میشود، چراکه کلیه مشخصات و ویژگیهای کلیدی سیلو را دارا میباشد. با استفاده از این فناوری، علاوه بر تشخیص خطا و ناهنجاری در سیلو، امکان پیشبینی خطا به منظور تعمیرات پیشگویانه نیز میسر میشود.
وجود این سامانه موجب کاهش چشمگیر تلفات گندم، بهبود سنجش کیفیت گندم، هوش تجاری، بهرهوری، بهبود زنجیره ارزش سازمان، شفافیت هرچه بیشتر فرایند خرید، ذخیرهسازی و نگهداری گندم در سیلوها، کاهش هزینههای نظارتی، وجود سیستم پشتیبان تصمیمگیری و داشبورد جامع مدیریت اطلاعات خواهد شد.
چرا اینفورتک؟
سابقه منحصر به فرد و قابل توجه
تخصص و تجربه
ماهیت فناوریمحور
ارتباط با پارک فناوری شریف
به عنوان یک مجموعه فناوریمحور و دارای سوابق قابل توجه در حوزه پیادهسازی فناوریهای نوین، مجموعه اینفورتک همراهی مناسب در طراحی، تامین و پیادهسازی راهحلهای مبتنی بر فناوریهای صنعت 4.0 به شمار میرود.
مزایای هوشمندسازی سیلو
اطلاع بلادرنگ از وضعیت موجودی و شاخصهای مؤثر بر کیفیت موجودی سیلوها
دریافت هشدار به صورت بلادرنگ بدون نیاز به اتصال به اینترنت
تشخیص تغییرات غیرعادی در حجم، وزن، دما، رطوبت
تشخیص زمان مناسب هوادهی و سایر فرآیندها
جلوگیری از هدررفت گندم
پیشبینی احتمال وقوع مشکلات در آینده و پیشگیری از خسارت
کاهش هزینههای تعمیر و نگهداری
شفافیت عملکرد و کمک به تصمیمگیری بهتر
مشاوره رایگان
برای مشاوره و ارتباط با کارشناسان ما اطلاعات تماس خود را وارد نمایید.
پرسش و پاسخ
طبق تحقیقات انجامشده و براساس مطالعات جهانی، بیش از 40 درصد از تلفات گندم در مرحله پسا-برداشت اتفاق میافتد که مرحله ذخیرهسازی سهم بسزایی در این تلفات دارد.
در حال حاضر، کنترل دما و رطوبت در بسیاری از سیلوها با استفاده نمونهبرداری و تست در آزمایشگاه انجام میشود و در تعداد کمی از سیلوهای بهروزتر، با استفاده از کابلهایی که از سقف سیلو آویزان هستند و درون آن تعدادی سنسور در فواصل معین قرار دارند سنجش میشود که با توجه به بارگیری و تخلیه مداوم سیلوها، احتمال خرابی و پاره شدن این کابلها وجود دارد.
برای استفاده از همزاد دیجیتال، به تعداد کافی سنسور نیاز داریم تا با سنجش پارامترهای مورد نیاز مانند دما، رطوبت و … دادههای لازم تحویل سیستم شود و با استفاده از تجزیهوتحلیل این دادهها و دادههای گذشته، و با کمک فناوریهای هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، همزاد دیجیتال پیادهسازی شود.
مهمترین عامل تلفات در ذخیرهسازی، دما، رطوبت و آفات است. با پیادهسازی همزاد دیجیتال و تجزیهوتحلیل دادهها قبل از اینکه دما و رطوبت و یا هر پارامتر دیگری از محدوده مشخصشده خارج شود، سیستم توانایی پیشبینی را خواهد داشت و با اعمال واکنش مناسب از بالا رفتن دما و رطوبت جلوگیری کرده و در نتیجه تلفات کاهش چشمگیری مییابد.
در حال حاضر، بسیاری از سیلوها دادههای خود را با استفاده از PLC ها کنترل و ذخیره میکنند تا در مواقع ضروری از آنها استفاده کنند. همچنین به منظور سنجش دادههای موردنیاز از سنسورهای مختلفی در سطح سیلو استفاده میشود که همه این اطلاعات ذخیره میشوند.
مقالات مرتبط