هوش مصنوعی و فناوری های نوظهور در داووس 2024: 5 چیز شگفت انگیز که باید بدانید

در داووس 2024 بحث‌های قوی‌تر پیرامون هوش مصنوعی (AI) و فناوری‌های نوظهور، همگرایی قابل توجهی از دیدگاه‌ها را نشان داد. همچنین گفتگوهای جدی پیرامون موضوعات کلیدی دیگر وجود داشت: شکاف دیجیتال، اقتصاد کوانتومی آینده، فناوری فضایی و تغییرات آب و هوایی، و توسعه مقررات خاص در مورد حکمرانی هوش مصنوعی.

در مرکز بحث‌های پیرامون فناوری در داووس 2024، این شناخت فزاینده وجود داشت که آینده هوش مصنوعی نباید به افراط محدود شود. اکنون تمرکز باید بر روی یک رویکرد آگاهانه به هوش مصنوعی باشد، کاربرد آن در بخش‌ها و رابطه آن با سایر فناوری‌ها و تعهد تزلزل‌ناپذیر برای اولویت دادن به مردم.

علاوه بر این، این مسیر پیچیده‌تر، تمایز بین مدل‌ها و برنامه‌های مختلف در هوش مصنوعی مولد، می‌تواند از مقررات موجود استفاده کند. کلید استفاده از این چارچوب ها در امور مالی، مراقبت های بهداشتی، هوانوردی و غیره و تطبیق آنها با ویژگی های خاص هوش مصنوعی در میان نوآوری های دیگر در هر بخش مربوطه خواهد بود.

بنابراین، در حالی که هوش مصنوعی در داووس 2024 و بعد از آن، جذابیت را به خود اختصاص داده است، در اینجا پنج نکته از بحث های جدی تر وجود داشته که نگرش معناداری برای درک روایت واقعی پیرامون فناوری و مراحل بعدی ارائه می دهد.

1. بسیاری از بخش های جهان همچنان آنالوگ بوده و ارتباطات قطع است

علیرغم زمانی که روی صفحه نمایش خود می گذرانیم، معمولا فراموش می کنیم که در دنیای فیزیکی زندگی می کنیم. افزایش مقیاس این ارتباطات به سطحی که اساساً نحوه زندگی و کار ما را تغییر می دهد، یک فرآیند پیچیده و زمان بر است. این درک، که همه چیز را نمی توان فوراً و به طور یکپارچه با همتایان تکنولوژیکی جایگزین کرد، روایت های ساده تر را به چالش می کشد.

به همین ترتیب، در بین فناوری‌ها، دسترسی عادلانه همچنان یک چالش است. اتحاد EDISON انجمن بازیگرانی از مخابرات و صنعت اطلاعات، ارتباطات و فناوری گسترده‌تر را با اعضای مراقبت‌های بهداشتی، خدمات مالی، آموزش و پرورش و جامعه سرمایه‌گذاری گرد هم می‌آورد تا مشارکت دیجیتالی را تقویت کند.

در داووس 2024، این اتحاد پیشرفت قابل توجه خود را در بستن شکاف دیجیتال اعلام کرد. از ژانویه 2024، شرکای اتحاد با 320 طرح در 127 کشور، زندگی 784 میلیون نفر را بهبود بخشیده اند که بیش از 75 درصد به هدف سال 2025 رسیده است. ما همچنین یک گزارش تاثیر را ارائه کردیم که در آن پیشرفت های انجام شده و نیاز حیاتی به تعهد مستمر برای دستیابی به گنجاندن دیجیتال جهانی به عنوان یک عامل اساسی برای اهداف توسعه پایدار برجسته شد.

2. ما باید برای اقتصاد کوانتومی آینده آماده شویم

در حالی که ما از محاسبات کوانتومی به عنوان یک فناوری نوظهور یاد می کنیم، بسیاری از برنامه های کاربردی در اقتصاد کوانتومی از جمله سنجش، ناوبری و ارتباطات قبلاً وارد شده اند. می توان انتظار داشت که حداکثر تا سال 2030 تأثیر مهم تری بر اقتصاد جهانی بگذارد، به روش هایی که قابل مقایسه با هوش مصنوعی است.

کسب‌وکارها و دولت‌ها می‌توانند از هم اکنون برای اطمینان از نیروی کار ماهر اقدام کنند. ترکیبی از افراد حرفه ای و مهندسان بسیار ماهر می تواند فوق العاده قدرتمند باشد. جوئل مسوت، رئیس ETH زوریخ، در جلسه ای در مورد فناوری کوانتومی گفت: ما باید همین الان مسیر حرکت به سمت کوانتوم را شروع کنیم.

آنا پائولا اسیس، رئیس بخش اروپا، خاورمیانه و آفریقا در این باره می گوید: «اگر ما اکوسیستم توسعه دهندگان را برای ایجاد برنامه هایی که قرار است از این رایانه ها بهره مند شوند، ایجاد کنیم، آنگاه شروع به ایجاد صنعتی در اطراف کوانتوم خواهیم کرد.»

جک هیدری، مدیر اجرایی SandboxAQ، اظهار داشت: “ما نمی توانیم بپذیریم که شکاف کوانتومی مانند شکاف دیجیتالی وجود داشته باشد.”

3. فناوری فضایی برای سیاره زمین حیاتی است

چهار خطر بزرگ جهانی در 10 سال آینده مربوط به تغییرات آب و هوایی است. برای مقابله با این خطرات می توان از فناوری های انقلاب صنعتی چهارم استفاده کرد. ویلیام مارشال، یکی از بنیانگذاران و مدیر اجرایی Planet Labs PBC، اشاره کرد که چگونه سیستم‌های تصویربرداری زمین داده‌های انقلابی را تولید می‌کنند که ما را قادر می‌سازد به یک اقتصاد پایدار تبدیل شویم.

کاربردها از ردیابی جنگل زدایی تا پیش بینی و پاسخ به بلایای طبیعی را شامل می شود. افزودن هوش مصنوعی این قابلیت ها را بزرگ کرده و امکان شبیه سازی سناریوهای آینده را فراهم می کند.

جوزف اشباکر، مدیر کل آژانس فضایی اروپا گفت: «ما می‌توانیم هوش مصنوعی را با مدل‌های سیستم زمین و محاسبات با عملکرد بالا برای شبیه‌سازی موقعیت‌های خاص و خطرات اقلیمی ترکیب کنیم».

همچنین بحثی در مورد پایداری در خود فضا وجود داشت که با توجه به اینکه تا سال 2030 انتظار می‌رود 1.7 میلیون ماهواره در فضا باشند، ضروری است. خوشبختانه، چارچوب‌ها و آژانس‌هایی مانند اتحادیه بین‌المللی مخابرات (ITU) در مدیریت موضوعات مربوط به فضا مؤثر بوده‌اند.

دورین بوگدان مارتین، دبیر کل ITU، گفت: «در سال جاری یک نتیجه مهم در مورد پایداری فضا حاصل شد که به استراتژی‌های دفع می‌پردازد. با این حال، به‌ویژه در مورد ظرفیت‌های اجرایی و بازنگری در فضا، هنوز باید پیشرفت قابل‌توجهی صورت گیرد.»

نهادهای فضایی باید کارایی را در هزینه و تاثیر در نظر بگیرند. در جلسه مسابقه رام کردن در مدار پایین و بالا، سخنرانان توافق کردند که باید معیارهای پایداری برای پرتاب ماهواره‌ها و اصول الزام آور وجود داشته باشد که آزمایش‌های ضد ماهواره‌ای را که زباله‌های اضافی در فضا ایجاد می‌کنند، منع کند. این چارچوب ها تضمین می کند که همه کشورها می توانند از قابلیت های فضایی استفاده کنند. همه طرف ها موافق هستند که همکاری و تبادل جهانی یک امر ضروری است.

4. هوش مصنوعی به ما کمک می کند تا انسانیت خود را در اولویت قرار دهیم

هوش مصنوعی در حال حاضر صنایع را از مراقبت های بهداشتی به تولید تبدیل کرده و مسیرهای جدیدی برای ارائه آموزش و خدمات عمومی ایجاد می کند.

سام آلتمن، مدیر اجرایی OpenAI می گوید: “هوش مصنوعی به انسان ها اجازه می دهد تا به ابزارهای بهتر و قابلیت های بیشتری نسبت به قبل دسترسی داشته باشند.”

با آغاز مرز جدید، ما یک ابتکار تاثیرگذار سلامت زنان را آغاز کرده ایم. این ابتکار با حمایت از درک این موضوع که بهبود مراقبت های بهداشتی برای زنان می تواند تا سال 2050 یک تریلیون دلار به اقتصاد جهانی کمک کند، ابتکاری نویدبخش است.

استفاده متحول کننده از هوش مصنوعی در مراقبت های بهداشتی با سناریوهایی نشان داده شده است که در آن هوش مصنوعی کارایی را افزایش می دهد و تعاملات همدلانه تر بین متخصصان پزشکی و بیماران را تسهیل می کند. پتانسیل برای راه حل های شخصی تر وجود دارد، به خصوص زمانی که با تلاقی هوش مصنوعی با سایر فناوری ها مانند کوانتوم همراه باشد.

cta telegram

5. گفتگوی مستمر فواید را به همراه خواهد داشت

نیاز به تفاوت‌های ظریف فراتر از روایت‌های قطبی، احساسی فراگیر بود، زیرا رهبران خواستار گفتگوهای سنجیده، متفکرانه و فراگیر بودند که تعامل پیچیده بین فناوری، حکومت و رفاه اجتماعی را در نظر می‌گرفت.

تنها حکمرانی هماهنگ می‌تواند تضمین کند که هوش مصنوعی مزایایی را به‌طور فراگیر و اخلاقی به‌ویژه در زمان تشدید بی‌ثباتی ژئوپلیتیکی ارائه می‌کند. عزم قابل توجهی در حصول اطمینان از اینکه این فناوری‌ها توانایی‌های ما را ارتقا می‌دهند و برای رسیدگی به برخی از مهم‌ترین چالش‌های زمانه ما، مانند تغییرات آب و هوا و نابرابری دیجیتال، مهار می‌شوند، وجود داشت.

اتحاد مدیریت هوش مصنوعی فروم از سه نشریه جدید رونمایی کرد که می تواند سیاستگذاران و رهبران تجاری را از طریق توسعه، کاربرد و حکمرانی هوش مصنوعی مسئولانه و عادلانه راهنمایی کند. با توجه به سرعت پیشرفت های فناوری، کلید دستیابی به این امر گفتگوهای مستمر عمومی و خصوصی خواهد بود. مفهوم “حکومت چابک” و یک گفتگوی مداوم و سازگار که با فناوری تکامل می یابد بسیار مهم خواهد بود.

برای مقابله با این چالش، مرکز انقلاب صنعتی چهارم به گسترش کار خود ادامه می دهد. در سال جاری، با امضای نامه ای مبنی بر راه اندازی یک مرکز در اوکراین، سه مرکز جدید در آلمان، قطر و ویتنام افتتاح کرد. این قراردادهای مشترک گامی مهم به سوی همکاری جهانی را نشان می دهد.

خواه ابتکارات GovTech با آلمان باشد، یا کاوش برنامه های هوش مصنوعی در تولید با ویتنام یا گسترش مزایای انقلاب صنعتی چهارم به شهروندان قطر، این مشارکت ها بر قدرت دانش مشترک تأکید دارند. گسترش مراکز ما نشان‌دهنده تعهد به تقویت همکاری‌های بین‌المللی است، با درک این موضوع که در مجموع می‌توانیم مرزهای پیشرفت فناوری را پشت سر بگذاریم.

بنابراین، در حالی که هوش مصنوعی کلیدواژه داووس 2024 بود، داستان واقعی به گنجاندن دیجیتال، پتانسیل فناوری کوانتومی و فضایی، فرصت تحول‌آفرین هوش مصنوعی در مراقبت‌های بهداشتی و گام‌های جدی در همکاری جهانی در زمینه حکومت‌داری و ایجاد نرده‌های محافظ مناسب می‌پردازد. این تلاش‌ها نه تنها تأثیر مثبت جهانی را نشان می‌دهند، بلکه نشان‌دهنده تعهدی استوار به استفاده از نوآوری برای بهبود بشریت هستند. این سفر ادامه دارد و من مشتاقانه منتظرم که تکامل فناوری را به عنوان نیرویی برای تغییرات مثبت در سال 2024 ببینم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا