ارتباط انقلاب صنعتی چهارم با تحول دیجیتال چیست؟

مقاله ارتباط تحول دیجیتال با نسل چهارم صنعت

گفته می‌شود که انقلاب صنعتی عمیق ‌ترین انقلاب تاریخ بشر بوده است، زیرا تأثیرات گسترده‌ای بر زندگی روزمره مردم داشته است. انقلاب صنعتی دوره‌ای از توسعه علمی و فناوری در قرن هجدهم بود که عمدتاً جوامع روستایی و کشاورزی – به ویژه در اروپا و آمریکای شمالی – را به جوامع صنعتی و شهری تبدیل کرد. کالاهایی که زمانی به سختی با دست ساخته می‌شدند، به لطف معرفی ماشین‌‌ها و تکنیک‌های جدید در نساجی، آهن‌‌سازی و سایر صنایع، به‌ طور انبوه توسط ماشین ‌آلات صنعتی در کارخانه‌ها تولید شدند.

اگرچه نوآوری‌های کمی در اوایل دهه 1700 ایجاد شد، انقلاب صنعتی به طور جدی در دهه های 1830 و 1840 در بریتانیا آغاز شد و به سرعت به سایر نقاط جهان از جمله ایالات متحده گسترش یافت. اغلب از این دوره به عنوان اولین انقلاب صنعتی یاد می‌شود. دوره دوم انقلاب صنعتی از اواخر قرن 19 تا اوایل قرن 20 شکل گرفت که طی آن، جهان شاهد پیشرفت‌های سریع در صنایع فولاد، برق و خودرو بوده است. این روند تا به امروز و به مدد تحول دیجیتال و انقلاب صنعتی چهارم، موجب دگرگونی بسیاری در زندگی شخصی و تجاری انسان ها شده است.

تعریف انقلاب صنعتی چهارم

انقلاب صنعتی چهارم مسیری برای ادغام مرزهای بین دنیای فیزیکی، دنیای دیجیتال و فناوری‌های بیولوژیکی است. این انقلاب، عمدتا ترکیبی از پیشرفت های مبتنی بر هوش مصنوعی (AI)، روباتیک، اینترنت اشیا (IoT)، مهندسی ژنتیک، محاسبات کوانتومی و سایر فناوری ‌ها است. مجموعه فناوری‌های انقلاب چهارم صنعتی و تحول دیجیتال ما را برای بقا در دنیای امروزی مجهز می‌کند.

سیستم‌های GPS را در نظر بگیرید که سریع‌ترین مسیر را برای رسیدن به مقصد پیشنهاد می‌کنند، یا دستیارهای مجازی فعال صوتی مانند سیری اپل، توصیه‌های شخصی‌سازی‌شده نتفلیکس، و توانایی فیس‌بوک برای تشخیص چهره شما و تگ کردن شما در عکس دوستتان، همگی در زمره فناوری‌های انقلاب صنعتی چهارم به شمار می‌روند.

تعریف انقلاب صنعتی چهارم

داده های اولیه نشان می‌دهد که مقیاس موفقیت آمیز فناوری انقلاب صنعتی 4.0 باعث کارآمدتر شدن زنجیره تامین و بهره وری بیشتر ساعات کاری، کاهش ضایعات کارخانه و مزایای بی شمار دیگری برای کارمندان، سهامداران و مصرف کنندگان می‌شود. انقلاب صنعتی چهارم می‌تواند محصولات و خدمات را برای کسب‌وکارها، مصرف‌کنندگان و سهامداران در سراسر زنجیره ارزش آسان‌ تر، دسترس پذیرتر و قابل انتقال کند.

بسیاری از مسیرهای مختلف در این انقلاب منجر به تحول دیجیتال می‌شود. رها شدن کسب و کارها از ایده های سنتی، ابزارهای قدیمی و توجه دقیق به نیازهای مشتری، از جمله اثرات ترکیب تحول دیجیتال و نسل چهارم صنعت است که منجر به ظهور دنیای امروزی گردیده است.

 

در راستای آشنایی شما با صنعت نسل 4 و تکنولوژی‌های آن، اینفورتک دوره‌ای در این حوزه برگزار می‌کند. در صورت تمایل، با کلیک بر روی لینک زیر می‌توانید اطلاعات بیشتری کسب نمایید.

آموزش صنعت نسل چهارم

آشنایی با تحول دیجیتال

تحول دیجیتال فرآیند تغییر نحوه استفاده یک شرکت از فناوری، افراد و فرآیندها برای بهبود عملکرد تجاری و پذیرش مدل‌‌های کسب و کار جدید است. این تحول ماهیت فرهنگی دارد و بر تمام عناصر کسب و کار از جمله فروش، بازاریابی، عملیات و خدمات مشتری تأثیر می‌گذارد و معمولا با حرکت به سمت فناوری‌های ابری مدرن همراه است.

تحول دیجیتال ادغام فناوری دیجیتال در تمام زمینه‌های یک کسب و کار است که اساساً نحوه عملکرد و ارائه ارزش به مشتریان را تغییر می‌دهد. همچنین این تحول یک تغییر فرهنگی است که سازمان ها را ملزم می‌کند که به طور مداوم وضعیت موجود را به چالش بکشند، آزمایش کنند و با شکست راحت تر برخورد کنند. در یک کلام می توان گفت که تحول دیجیتال و صنعت نسل چهار برای همه کسب و کارها، از کوچک گرفته تا بزرگ، یک ترکیب ضروری است.

ارتباط تکنولوژی‌های انقلاب چهارم صنعتی با تحول دیجیتال

فناوری، هم نیاز به تحول دیجیتال را تحریک می‌کند و هم از دیجیتالی شدن یک سازمان حمایت می‌کند. اگرچه هیچ برنامه یا فناوری واحدی به خودی خود باعث ایجاد تغییر نمی‌شود، اما حضور چندین فناوری در کنار هم، موفقیت تحول دیجیتال و انقلاب صنعتی نسل چهارم را برای یک کسب و کار تضمین می‌کنند.

رایانش ابری، که به سازمان امکان دسترسی سریع ‌تر به نرم ‌افزار، قابلیت ‌ها و به‌روزرسانی ‌های جدید، همراه با ذخیره ‌سازی داده ‌ها را از هر کجا و در همه زمان ‌ها می‌دهد.

فناوری اطلاعات کالا، که به سازمان این امکان را می‌دهد که منابع مالی سرمایه‌گذاری و منابع مردمی را بر روی سفارشی‌سازی‌های فناوری اطلاعات متمرکز کند که آن را در بازار متمایز می‌کند.

پلتفرم‌های تلفن همراه، که امکان انجام کار را در هر کجا و هر زمان فراهم می‌کند.

ارتباط تحول دیجیتال و انقلاب صنعتی چهارم

یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی، که وقتی توسط برنامه‌‎های داده جامع تقویت می‌شود، بینش‌هایی را برای تصمیم گیری‌های سریع‌تر و دقیق‌تر در مورد فروش، بازاریابی، توسعه محصول و سایر حوزه های استراتژیک به سازمان‌ها ارائه می‌دهد.

اتوماسیون های هوشمند، مانند RPA، که ربات ‌هایی را به کار می‌گیرد که می ‌توانند کارهای روزمره و تکراری را سریع‌‌تر و دقیق‌تر از انسان‌ انجام دهند.

در کنار همه این‌ها، فناوری ‌های تحول‌آفرینی در حال ظهور هستند که به سازمان‌ ها کمک می‌کند تا سریع ‌تر حرکت کنند، کارآمدتر کار کنند و محصولات و خدمات جدید ایجاد کنند، مانند:

  • بلاک چین
  • واقعیت افزوده (AR) و واقعیت مجازی (VR)
  • رسانه های اجتماعی
  • اینترنت اشیا
  • محاسبات لبه

آینده تحول دیجیتال و انقلاب صنعتی چهارم

در 30 سال گذشته هیچ کمبودی در زمینه نوآوری های دیجیتال وجود نداشته است، اما این دهه با پیشرفت های قابل توجهی که آینده صنعت را طراحی می‌کند، متمایز شده است. هدف این فناوری‌‌های جدید، سازگاری با مشکلات صنعتی کنونی، هوشمندتر کردن کارخانه ها (کارخانه هوشمند) و ایجاد ارتباط بهتر با مشتریان است.

کارخانه فردا یک سیستم تولید مستقل خواهد بود که الکترونیک و نرم افزار را با حسگرهایی که قادر به برقراری ارتباط هستند، یکپارچه می‌کند. تولید در نهایت انعطاف پذیر، کارآمد و زیست محیطی خواهد بود. در صورت مواجهه با رقابت بین المللی می‌تواند رقابتی باقی بماند. نوسازی صنعت آنگونه که ما می‌شناسیم، مستلزم گنجاندن چندین متغیر، هم انسانی و هم فنی است که درک آن‌ها ضروری است.

خلاصه مطلب

هر یک از انقلاب‌های صنعتی در طول تاریخ، به مثابه یک نقطه عطف در زندگی بشر بوده اند. جهان در اثر تحولات ناشی از انقلاب های صنعتی، بک جهش خیره کننده رو به جلو داشته است. به طوری که که قبل از وقوع هر یک از این تحولات صنعتی، تصور پیشرفت های ناشی از وقوع آن‌ها غیر ممکن بوده است. اما انقلاب صنعتی نسل چهارم، به تنهایی به اندازه کلیه انقلاب‌های صنعتی گذشته، دنیای بشریت را دچار تغییر و تحول کرده است.
در این میان، پیوند ناگسستنی تحول دیجیتال و انقلاب صنعتی چهارم، موجب شده است تا مسیر پیشرفت و به دنبال آن انتظارات و توقعات آدمی از دنیای آینده رشد عظیمی داشته باشد. بدون شک، ماحصل این ارتباط عمیق، گسترش بینش و درک انسان از دنیای پیرامون خود است به گونه ای که تا قبل از آن تجربه مشابه‌ای وجود نداشته است.

 

منابع:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا