معرفی مهم‌ترین کاربردهای اینترنت اشیا

مقاله کاربرد اینترنت اشیا

اینترنت اشیا یکی از تکنولوژی‌هایی است که در دنیای امروزه کاربردهای زیادی دارد و در موارد و صنایع مختلف می‌توان از آن استفاده کرد. در مقالات قبلی اینفورتک در حوزه اینترنت اشیا به موضوعات اینترنت اشیا صنعتی، معماری اینترنت اشیا پرداختیم.  در این مقاله به مهم‌ترین کاربرد اینترنت اشیا که می‌توان به خانه‌های هوشمند، شهرهای هوشمند، خودروهای خودران، کشاورزی، موارد صنعتی و … اشاره کرد پرداخته می‌شود.

شهر هوشمند

یکی از مهم‌ترین انواع کاربرد اینترنت اشیا استفاده از آن در شهرهای هوشمند است که باعث می‌شود تا مردم و تمامی تجهیزاتی که در یک شهر مورداستفاده قرار می‌گیرند، کاملاً به یکدیگر متصل بوده و بتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. امروزه تلاش‌های زیادی در راستای ادغام فناوری‌های مختلف صورت گرفته است تا بتوان شهری کاملاً هوشمند را ایجاد کرد که هنوز این پروژه با موفقیت به اتمام نرسیده است. برای ایجاد چنین شهری چالش‌هایی از جمله مدیریت ترافیک، مدیریت زباله، توزیع آب، مدیریت برق و … باید برطرف شوند.

برای آشنایی با تمام کاربردهای اینترنت اشیا در شهر هوشمند، مطالعه مقاله ما در این زمینه به شما پیشنهاد می‌شود.

خانه هوشمند

یکی دیگر از کاربردهای اینترنت اشیا، خانه‌های هوشمند هستند که می‌توانند باعث راحتی بیشتر در زندگی داخل ساختمان‌ها و امنیت بیشتر ساختمان‌ها شوند. البته سطوح مختلفی برای هوشمندسازی یک خانه وجود دارد که در هریک از این سطوح از تجهیزات اینترنت اشیا مختلفی استفاده می‌شود. به‌عنوان‌مثال، شما می‌توانید سیستم‌های الکتریکی منزل خود را با کمک تجهیزات و تکنولوژی اینترنت اشیا به یکدیگر متصل کنید. این کاربرد اینترنت اشیا به شما کمک می‌کند تا بتوانید نسبت به عملکرد درست انواع تجهیزات ساختمان خود مطمئن شوید.

آموزش انقلاب صنعتی چهارم در اینفورتک

فروشگاه‌های خرده‌فروشی

شکاف موجود بین فروشگاه‌های آنلاین و فروشگاه‌های خرده‌فروشی همواره یکی از مهم‌ترین چالش‌های موجود در دنیای تجارت بوده است. فروشگاه‌های خرده‌فروشی اجازه می‌دهند تا مشتریان بتوانند از کیف پول‌های خود در مثلاً سایت آمازون استفاده کرده و بدون پول نقد در یک فروشگاه خرید کنند. استفاده از خدمات این فروشگاه‌ها باعث می‌شود تا شما مجبور نباشید که در صف بایستید و زمان زیادی را صرف انجام خریدهای خود کنید. این کاربرد اینترنت اشیا امروزه در کشورهای پیشرفته از محبوبیت زیادی برخوردار بوده و طرفداران زیادی را نیز جذب کرده است.

کشاورزی هوشمند

صنعت کشاورزی، صنعتی است که بیشترین بهره را از اینترنت اشیا خواهد برد. با پیشرفت‌های گسترده‌ای که در زمینه ابزارهای کشاورزی مبتنی بر تکنولوژی اینترنت اشیا در سال‌های اخیر اتفاق افتاده است، کشاورزان می‌توانند انتظار اتفاقات بسیار خوبی را در آینده‌ای نزدیک داشته باشند. امروزه ابزارهای این حوزه برای آبیاری قطره‌ای، درک الگوهای رشد محصول، توزیع آب میان محصولات، هواپیماهای بدون سرنشین برای نظارت بر شرایط کلی مزرعه و … مورداستفاده قرار گرفته و در حال‌ توسعه هستند.

کاربرد IoT در کشاورزی

این کاربرد اینترنت اشیا به کشاورزان اجازه می‌دهد تا بازدهی بهتری را در تولید محصولات خود داشته باشند و نگرانی‌های آن‌ها در خصوص کمیت و کیفیت محصولات نیز به میزان زیادی کاهش پیدا کند.

اگر به داشتن اطلاعات بیشتری درباره کاربردهای اینترنت اشیا در کشاورزی تمایل دارید، مطالعه مقاله اینفورتک در این زمینه به شما پیشنهاد می‌شود.

کاهش آلودگی هوا

آلودگی هوا یکی از رایج‌ترین مشکلات در دنیاست که بیشتر در شهرهای شلوغ گریبان‌گیر مردم و دولت‌ها شده است. یکی از کاربردهای IoT، کاهش آلودگی هوا با کمک تولید تجهیزات هوشمند مانند انواع وسایل نقلیه، تجهیزات هوشمند آب‌وهوایی، تجهیزات کنترل ترافیک، انواع حسگرهای شهری و … است. امروزه در برخی از شهرهای بزرگ در دنیا این ایده بررسی شده و نتایج مطلوبی را نیز به همراه داشته است.

بیمارستان‌های هوشمند

اینترنت اشیا امروزه در هوشمندسازی بیمارستان‌ها نیز می‌تواند مؤثر واقع شود. با استفاده از تجهیزات اینترنت اشیا می‌توان به‌صورت از راه دور روی وضعیت بیماران نظارت داشت و درصورتی‌که وضعیت آن‌ها دچار تغییر شد پیغامی هشدارآمیز برای پرستاران، پزشکان و کادر درمان ارسال شود. استفاده از اینترنت اشیا در پزشکی و بیمارستان‌ها تنها محدود به این موارد نمی‌شود و کاربردهای گسترده دیگری نیز دارد.

کاربرد اینترنت اشیا در بیمارستان

صنایع تولیدی

اتوماسیون و خودکار کردن فرایندها یکی دیگر از کاربردهای IoT است که در گذشته توسط نیروهای انسانی انجام می‌شدند. استفاده از تجهیزات هوشمند و اتوماسیون می‌تواند باعث شود تا هزینه‌های صنایع تولیدی به میزان زیادی کاهش پیدا کرده و از طرف دیگر عملکرد آن‌ها نیز بهینه‌سازی شود. این تجهیزات می‌توانند با سرعت بالا، برای مدت‌زمان طولانی و با دقت بالایی عملیات مختلف را انجام دهند که در نهایت به سودآوری بیشتر این کسب‌وکارها منجر خواهد شد.

انبار هوشمند 

استفاده از تجهیزات اینترنت اشیا در انبارها باعث می‌شود تا جابه‌جایی محصولات به شکل ساده‌تری انجام شده، دسترسی راحت‌تر و سریع‌تر به محصولات موجود در انبار فراهم شده، خدمات باکیفیت‌تر به مشتریان ارائه شده و هزینه‌های انبارداری در انبارها کاهش یابد.

صنعت حمل‌ و نقل

امروزه اپلیکیشن‌های حوزه اینترنت اشیا را می‌توان برای بهبود ارتباطات و توزیع اطلاعات و البته سیستم‌های ترافیکی نیز مورداستفاده قرارداد. این تکنولوژی می‌تواند عملکرد سیستم‌‌های ترافیکی و حمل‌ونقل را بهبود داده و در نتیجه باعث بهره‌وری بیشتر و صرفه‌جویی در زمان شود.

آیا علاقه‌مند به داشتن اطلاعات بیشتری درباره کاربردهای اینترنت اشیا در حمل و نقل هستید؟ مقاله ما در این زمینه را مطالعه کنید.

کاربرد اینترنت اشیا در لجستیک هوشمند

 

صنایع غذایی

یکی دیگر از این کاربردها، کاربرد اینترنت اشیا در صنایع غذایی می‌باشد. به‌طورکلی اینترنت اشیا در صنایع غذایی می‌تواند به میزان زیادی در زنجیره تأمین مواد غذایی مؤثر بوده و به کاهش هزینه‌های مربوط به ضایعات و البته کاهش خطرات کمک شایانی کند. با ادغام اینترنت اشیا با این صنعت می‌توان انتظار داشت که تقریباً هر بخش کاربردی از صنعت مواد غذایی به طور قابل‌توجهی بهبود پیدا کرده و بهینه‌سازی شود. به‌عنوان‌مثال اینترنت اشیا می‌تواند روند تولید را در کارخانه‌های مواد غذایی بهینه‌سازی کرده و به بهبود کیفیت و کمیت محصولات کمک کند. از طرفی اینترنت اشیا می‌تواند امنیت مواد غذایی را نیز افزایش دهد.

پزشکی و حوزه سلامت

تجهیزات پزشکی که امروزه به طور گسترده‌ای از اینترنت اشیا استفاده می‌کنند می‌توانند داده‌های مختلف را تولید، جمع‌آوری و تجزیه‌وتحلیل کنند. این داده‌ها از طریق انواع حسگرهای مختلف حوزه اینترنت اشیا جمع‌آوری می‌شود که تقریباً مهم‌ترین کاربرد اینترنت اشیا در پزشکی به شمار می‌آید. جمع‌آوری این داده‌ها و بینش به‌دست‌آمده از آن‌ها در نهایت منجر به ایجاد زیرساختی می‌شود که می‌تواند دستگاه‌های مختلف پزشکی، نرم‌افزارهای موجود در این حوزه و سیستم‌های مختلف را یکپارچه کرده و خدمات باکیفیت‌تری را در حوزه پزشکی ارائه دهد.

آشنایی با کاربردهای اینترنت اشیا در حوزه سلامت

زنجیره تأمین هوشمند

امروزه از این تکنولوژی در زنجیره تأمین نیز به طور گسترده‌ای استفاده‌ می‌شود. تجهیزات حوزه اینترنت اشیا قادر هستند تا بسیاری از عملیات مختلف در زنجیره تأمین را خودکار کرده و باعث صرفه‌جویی در هزینه‌های این حوزه شوند.

اگر به داشتن اطلاعات بیشتری در این موضوع علاقه‌مند هستید مطالعه مقاله زنجیره تامین هوشمند را به شما پیشنهاد می‌دهیم.

مدیریت انرژی 

استفاده از IoT برای مدیریت انرژی در سازمان‌ها و شبکه‌های توزیع انرژی نیز کاربردی می‌باشد. استفاده از کنتورهای هوشمند، گیرنده‌ها و حسگرهایی که مبتنی بر فناوری اینترنت اشیا هستند می‌تواند در نهایت منجر به عملکرد بهتر در توزیع و مدیریت انرژی در این شبکه‌ها شود.

مدیریت آب

کمبود آب یکی از چالش‌های جهانی به شمار می‌آید که در کشور ایران نیز دغدغه‌های زیادی را به وجود آورده است. یکی از کاربردهای اینترنت اشیا، مربوط به صنعت توزیع آب است که می‌تواند منجر به کاهش مصرف شده و مدیریت آب را به بهترین شکل ممکن انجام دهد.

خلاصه مطلب

صنایع مختلف تولیدی، بیمارستان‌ها، انبارداری و زنجیره تأمین، مدیریت انرژی و آب و … جزو مهم‌ترین کاربردهای اینترنت اشیا هستند که در دنیای امروزی از اهمیت بالایی برخوردار هستند. آشنایی با کاربردهای اینترنت اشیا کمک می‌کند تا بتوان به شکل بهتری از این تکنولوژی در دنیای امروز استفاده کرده و از مزایایی که ارائه می‌دهد نهایت بهره را برد.

 

منابع

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا